Het belang van sportmassages

Een sportmassage is van groot belang om uw spieren in topconditie te houden. Het is een complex van handgrepen om de lichamelijke conditie te verbeteren en eventuele gevolgen, zoals een opstapeling van melkzuur, weg te nemen. Door als sporter een sportmassage te nemen zal de sporter zich lichamelijk beter gaan voelen. Ook mensen die niet aan sport doen kunnen baat hebben bij een goede sportmassage. Een horecamedewerker die een hele werkdag heeft moeten rechtstaan en rondlopen kan ook baat hebben bij een goede sportmassage. Als u een sportmassage laat doen dan kan dit verschillende doelen hebben:

  • Preparatief: Een preparatieve sportmassage bereidt u lichamelijk en geestelijk voor op een sportevenement.
  • Preventief: De preventieve sportmassage vermindert de kans op blessures. Door de doorbloeding te optimaliseren, de coördinatie en het functioneren te verbeteren gaat de kans op een blessure verminderen.
  • Curatief: Een curatieve sportmassage is een herstellende sportmassage. De massage zorgt voor een versnelde afvoer van vermoeidheidsstoffen. Spierpijnen worden hierdoor voorkomen of sneller weggewerkt.
Boek uw sportmassage

Sportmassages vlak voor het sporten

Een sportmassage vlak voor het sporten is als een sportmassage bij u aan huis. U kan na de massage rechtstreeks door gaan joggen, fietsen, wandelen, of welke sport u ook wilt beoefent. Door een spiergroep intensief te masseren zal het doorbloedingseffect zo’n 15-20 minuten nawerken. Een betere prestatie met minder kan op blessures en nadelige gevolgen kan u makkelijk bereiken met een sportmassage aan huis.

Sportmassages op wedstrijden

Een sportmassage tussen 2 prestaties in kunnen perfect op wedstrijden. Er worden voornamelijk schuddingen en soepele knedingen toegepast bij de meest belaste spieren. Op deze manier komen de spieren tot rust en de worden de afvalstoffen afgevoerd.

Een sportmassage na een inspanning

Na een intensieve training of een wedstrijd worden afvalstoffen en vocht weggewerkt een afgevoerd door een sportmassage. Deze massage start normaal 30 minuten na het beëindigen van de prestatie. Na deze massage zijn de spieren terug goed ontspannen en is de kans op spierpijn nadien kleiner.

Als u even niet kan sporten

Een sportmassage kan wonderen verrichten als u even niet kan sporten door een blessure, seizoenstop of eender welke reden dan ook. We focussen ons met de massage erop om het verlies van conditie tegen te gaan. In eerste instantie gaan we de spieren losser masseren, nadien zal er meer stimulerend gemasseerd worden. Op deze manier houden we de spieren in topconditie.

Voorkom blessures tijdens het sporten

De meeste blessures ontstaan wanneer iemand te snel te grote prestaties wilt leveren. De spieren worden hierdoor te zwaar en/of verkeerd belast. Het is daarom van groot belang om bij het sporten alles rustig op te bouwen en niet te snel te willen gaan. Zorg je spieren goed opgewarmd zijn en dan je gewrichten soepel zijn. Een paar rondjes rustig lopen en rondjes draaien met de schouders en armen zijn goed om blessures te voorkomen. Wanneer u toch ergens pijn voelt opkomen, stop dan ook dadelijk en forceer u niet. Het beste is dat u dit laat rusten om zo erger te voorkomen. “Warming-up” is dus heel belangrijk, maar dat is zeker ook “cooling-down”. Na een inspanning zitten er nog afvalstoffen opgehoopt die eruit moeten. Zorg dat deze eruit kunnen door even rustig te gaan lopen of wandelen, blijf zeker nog even in beweging.

Wanneer neem ik best geen sportmassage

Een sportmassage is heel goed om het lichaam in goede conditie te houden, blessures te voorkomen en prestaties te verbeteren. Er zijn echter indicaties wanneer je best geen sportmassage neemt, denk maar eens aan:

  • Ziekte
  • Trombose
  • Totale uitputting
  • Hartaandoeningen

Onze nieuwe praktijk te Oudsbergen ligt op minder dan 20 rijden van: Bree, Peer, Pelt, Maasmechelen, Maaseik, Dilsen-Stokkem, Genk, As, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg, Hechtel en Eksel.

Terug naar overzicht

Sportmassages

Sportmassages aan huis