Wat is een shirodhara behandeling?

Een shirodhara behandeling is een stroom over het hoofd. Deze behandeling wordt gedaan met warme kruidenolie of warm water. Bij de shirodhara behandeling van Lichaam en geest in balans wordt er warm water gebruikt. De stroom over het voorhoofd heeft een heel ontspannen effect. Tijdens deze behandeling, welke meestal wordt gedaan na een lichaamsmassage, worden ook de gedachten gezuiverd. U denkt dus even aan helemaal niets meer. Uw lichaam laat hierdoor, zowel op emotioneel als fysiek vlak, al de spanningen los. De stroom over het voorhoofd gaat de hypofyse en hypothalamus stimuleren. De afscheiding van serotonine (gelukshormoon) wordt hierdoor gestimuleerd. De shirodhara heeft een nog veel bredere werking, deze wordt onderstaand verder verduidelijkt. Omdat het meestel niet mogelijk is om een shirodhara te verplaatsen voor een behandeling aan huis wordt er hier gekozen voor de Cristalmind Shirodhara, deze maakt het mogelijk om de behandelingen op verplaatsing aan huis te geven.

De voordelen van een shirodhara behandeling

Zoals eerder al verteld, de stroom over het voorhoofd met de shirodhara zorgt voor een ontspannen gevoel op zowel lichamelijk als geestelijk vlak. Doordat we een moment van “gedachteloosheid” ervaren zal het stress-niveau in ons lichaam aanzienlijk dalen. Doordat de hypofyse en hypothalamus te stimuleren wordt er serotonine afgescheiden. Serotonine heeft ook invloed op ons geheugen, emotie, stemming, slaap en zelfvertrouwen. Het zorgt voor meer dan enkel een gevoel van geluk, het helpt ook bij het onderdrukken van gevoelens zoals angst, verdriet en agressie.

Deze behandeling helpt tegen:

  • depressie
  • migraine
  • stress
  • hoofdpijn
  • geheugenzwakte
  • vastzittende emoties
  • vermoeidheid en slaapproblemen

Shirodhara behandeling boeken

Boek uw shirodhara behandeling bij lichaam en geest in balans als u zowel uw lichaam als geest terug volledig in balans wilt brengen. Een volledige lichaamsmassage mag gecombineerd worden met een shirodhara behandeling om uw beleving en resultaat na de behandeling nog beter te maken. De shirodhara kan meegenomen worden voor een behandeling aan huis. Er wordt warm water gebruikt in de plaats van olie, hierdoor heeft u geen last van vettige haren. Deze behandeling kan u aanvragen bij een massage vanaf 90 minuten. U betaalt niets extra, alles wordt geïntegreerd in de massage van 90 minuten.

Terug naar overzicht

Shirodhara-behandeling