Wat is een tenniselleboog en hoe tenniselleboog behandelen

Een goede vraag, wat is een tenniselleboog en hoe een tenniselleboog behandelen. Het begint allemaal met pijn aan de buitenzijde van de elleboog die soms uitstraalt naar de pols en onderarm. Deze pijn is voelbaar wanneer je iets wilt optillen bijvoorbeeld. Je spant de spieren aan en je voelt de pijn doordat de persaanhechting ontstoken is.

Een tenniselleboog ontstaat door een overbelasting. De overbelaste elleboog voldoende rust geven verlicht de klachten al enorm. Door bepaalde mineralen bij de aan te vullen en te letten op de voeding kan de ontsteking ook beter genezen. Denk hierbij voornamelijk aan het zoveel mogelijk mijden van rood vlees bijvoorbeeld en het bijnemen van het mineraal silicium en MSM gel te smeren op het getroffen gebied.

Hoe een tenniselleboog wordt behandeld is zeker ook afhankelijk van de intensiteit van de ontsteking. Maar rusten is toch zeker wel het belangrijkste. Check ook eens jouw urinezuur, met deze pH-strips kan je deze meten. Meet deze 3x per dag en neem vervolgens het gemiddelde ervan om te weten wat jouw gemiddelde pH-waarde is. Bijvoorbeeld 1x om 10u ’s morgens, 1x om 15u en 1x om 20u. De meting om 15u is echter wel de belangrijkste.

Tenniselleboog en verzuring of jicht

Bij verzuring of jicht bij tenniselleboog is het belangrijk dat we gaan beginnen met het ontzuren van het lichaam. Zoals je bovenstaand hebt ontdekt kan je de zuurtegraad meten met pH-strips. Hieruit kan je makkelijk opmaken wat jouw zuurtegraad is.

Het ontzuren doe je door Resium bij te nemen of ontzuringszouten. Deze vind je terug door hier te klikken. Terwijl je ontzuurt let je natuurlijk ook op de voeding. Even geen alcoholische dranken, koffie, rood vlees. Geef je lichaam terwijl ook voldoende rust, want overbelasting zorgt ook weer voor verzuring.

Je zal gaan merken dat je door te ontzuren en te rusten al minder pijn zult ervaren. Vervolgens is het belangrijk dat de spieren rondom het ellebooggewricht zich goed gaan ontspannen en dat het bindweefsel rondom het ellebooggewricht voldoende soepel is. Hierdoor staat er minder tractie op de pees en is er dus meer rust. Ook voedingsstoffen komen beter ter plaatse waardoor pijnklachten drastisch afnemen. Wat een tenniselleboog is weet je nu wel, hoe een tenniselleboog behandelen en de weg die men vaak inslaat vind je onderstaand terug.

Oefeningen en drukpunten om pijnklachten bij tenniselleboog te verminderen

Oefeningen en drukpunten om je pijnklachten zelf te verminderen vind je terug in onderstaand filmpje.

Behandeling bij tenniselleboog klachten

  • Het eerste wat je waarschijnlijk doet is een afspraak maken met de huisarts. Hij legt meestal ook kort uit wat een tenniselleboog is en hoe een tenniselleboog te behandelen. De meeste mensen krijgen eerst een inenting met corticosteroïden om de ontsteking tegen te gaan. Ben jezelf er wel van bewust dat des te meer (meer dan 2x) je de inenting laat zetten des te zwakker het gebied rondom je elleboog wordt. Het is dus niet de bedoeling om bijvoorbeeld 10 keer corticosteroïden te laten inspuiten. Heb je de inspuitingen nog niet gehad? Begin dan eerst met bovenstaande oefeningen te doen en te ontzuren. Dit is vaak al een mooie start.
  • Vervolgens worden er vaak sessies bij de fysiotherapeut aangeraden welke de spieren en het rondom liggend bindweefsels soepel moet maken. Deze soepelheid geeft meer rust en een betere doorbloeding wat zorgt voor een sneller herstel.
  • Heb je geen baad bij dit alles, dan wordt er vaak een operatie aangeraden. Maar omwille van een eigen ervaring raad ik aan om eerst onze behandeling te testen. Nogmaals, verzuring en suppletie is stap 1. Maar een aanvulling van Chinese Dry Needling, Chinese Bone Setting, drukpuntmassage en Cupping zijn een goed idee om de klachten te verhelpen en de ontsteking weg te krijgen. Dit geeft een fantastisch resultaat wat ik je graag demonstreer in onderstaand filmpje.

Korte samenvatting over "wat is een tenniselleboog en hoe een tenniselleboog behandelen"

Wat is een tenniselleboog en hoe te behandelen? Dat weet je in het kort door wat je nu hebt gelezen. Een tenniselleboog is dus een overbelasting waardoor er een ontsteking ontstaat aan de peesaanhechting. Pijnlijk als je iets opneemt, al is het maar een tas koffie. Koffie is tenslotte ook verzurend.

Het behandelen doe je best door te ontzuren indien je met de pH-strips hebt gemeten dat je verzuurd bent. Je kan MSM gel smeren en Silicium bijnemen en verschillende oefeningen doen zoals je in het filmpje hebt gezien. Ten slotte kan je voor jouw tenniselleboog nog een behandeling boeken zoals therapie op maat of Chinese Dry Needling bijvoorbeeld.

Terug naar overzicht

Wat is een tenniselleboog en hoe tenniselleboog behandelen

Wat is een tenniselleboog en hoe te behandelen