Voorkom rugpijn en nekpijn doeltreffend

Voorkom rugpijn en nekpijn door de oorzaak zo doeltreffend mogelijk aan te pakken. Rugpijn kan verschillende oorzaken hebben. Hier bespreken we een aantal oorzaken en wat je eraan kan doen. Het is altijd de bedoeling dat we de oorzaak gaan aannemen, niet enkel het symptoom. Één van de oorzaken is te weinig water drinken. Onze tussenwervelschijven bestaan voor wel 80% uit water. Dus het spreekt voor zich dat als we te weinig water drinken er problemen ontstaan in onze tussenwervelschijven. Een tussenwervelschijf werkt als een spons. Als er druk komt op onze tussenwervelschijven dan wordt het water als het ware uit onze tussenwervelschijven geperst. Vermindert de druk, dan wordt er terug water opgenomen met voedingsstoffen en bouwstoffen. Voedingsstoffen worden opgenomen d.m.v. diffusie. Dat wilt stoffen dat de “deeltjes” van een plaats met hoge concentratie naar een plaats met lage concentratie bewegen. Mangaan is een belangrijk mineraal dat onze tussenwervelschijven voedt, net zoals silicium, magnesium, calcium en vitamine C. Naast een tekort aan vocht en mineralen is een verkeerde houding ook een vaak voorkomende oorzaak van rugpijn. Dit kan door een zittende job waarbij je een verkeerde zithouding hebt of door bijvoorbeeld altijd 1 zijde van je lichaam zwaarder te belasten dan de andere. Ook een beenlengteverschil of scheefstand van de heup kan aan de oorzaak liggen. Door dit te corrigeren, aan je houding te werken, spierspanningen te verminderen door stretch oefeningen en massages en voldoende water te drinken en te letten op de inname van mineralen kan je al heel wat rugklachten voorkomen.

 • Te weinig water drinken
 • Verkeerde houding
 • Tekort aan mineralen
 • Beenlengteverschil
 • Scheefstand bekken
 • Stress
 • Spierspanning

Oorzaken van hoofdpijn

Net zoals bij rugpijn is het bij hoofdpijn belangrijk om voldoende water te drinken. De hersenen bestaan voor 80% uit water. Het water stroomt door waterkanalen die zich in de hersenen bevinden. Deze waterkanalen zorgen ervoor dat de hersenen voldoende gevoed worden en schokken makkelijk opgevangen kunnen worden. Een te laag vochtgehalte in het lichaam kan voor hoofdpijn zorgen. Een tekort aan calcium, magnesium en vitamine D kan de kans op hoofdpijn en migraine vergroten. Zorg daarvoor altijd voor een goede opname van deze mineralen en vitamine door de juiste voeding te eten of via supplementen. Ook spanningshoofdpijn komt vaak voor door spierspanningen en stress. De spieren in de nek kunnen zo vast komen te zitten dat je er hoofdpijn van krijgt. Naast stress kan een verkeerde houding hier ook voor zorgen. Zittend werk waarbij je teveel voorover gebogen zit kan al zorgen voor meer spanning in de nekspieren waardoor hoofdpijn kan ontstaan. Zorgt er dus voor dat je voldoende water drinkt, voldoende mineralen binnenhaalt en goed let op een juiste houding. Verminder spierspanningen door stretch oefeningen te doen en je te laten masseren. Op deze manier voorkom je rugpijn en nekpijn

 • Te weinig water drinken
 • Tekort aan mineralen
 • Stress
 • Spierspanning
 • Verkeerde houding

Een verzuurd lichaam

Verzuring van het lichaam kan zorgen voor meer spierspanningen, een slechte nachtrust en een verstoorde werking (stofwisseling) van het lichaam. Stress, roken, medicijnen en een overmatige spierbelasting kunnen voor verzuring zorgen. Zorg er daarom voor dat je de zuurtegraad van jouw lichaam regelmatig controleert met een pH-indicator. Deze test kan uitgevoerd worden door gebruik te maken van urine of speeksel. Bij een urinetest wordt aangeraden om 3 keer per dag te testen. Een half uur voor een eten of 2 uur na het eten, vervolgens kan je het gemiddelde nemen. Bij een test via het speeksel test je best ’s morgens vroeg alvorens je eet of drinkt. Het meest nauwkeurige is nog altijd een bloedonderzoek, maar een test via speeksel of urine volstaat zeker ook om je zuurtegraad goed bij te houden. Ontdek je na het meten van jouw zuurtegraad dat je verzuurt bent dan kan je alvast aan de slag gaan met zoveel mogelijk voeding en dranken te vermijden die bestaan uit dierlijke eiwitten, suikers, koolzuurhoudende dranken, alcohol, koffie, … Eet daarentegen voldoende groente, fruit, noten, zaden, aardappelen, paddenstoelen, spruiten en kiemsoorten. Een ideaal balans tussen basisch en zuurhoudende producten is 80% basisch en 20% zuurvormend.

Voorkom rugpijn en nekpijn & hoofdpijn

Drink voldoende water en zorg ervoor dat je de juiste mineralen voldoende binnenhaalt. Hierbij voorkom je al haal wat rugklachten en hoofdpijn. Let op een juiste zithouding en werkhouding, welke job je ook doet. Zorg ervoor dat scheefstand in de heup wordt gecorrigeerd en eventueel lengteverschil in de benen wordt opgelost. (Scheefstand van de heup is ook 1 van de oorzaken van hielspoor). Dit kan perfect bij een massagetherapeut welke deze technieken kan uitvoeren. Geniet van de buitenlucht, ga wandelen in de natuur en geniet van een massage om zo stress te verminderen en uiteindelijk die vervelende spierspanningen. Zorg ervoor dat de zuurtegraad van jouw lichaam op peil blijft (7,0 – 7,4) en doe regelmatig stretch oefeningen of oefeningen om spiergroepen te verstevigen. Klik hier en vraag alvast daar een paar oefeningen of boek dadelijk jouw massage door hier te klikken.

Nu heb je verschillende mogelijkheden/oorzaken ontdekt van rug- en hoofdpijn. Drink voldoende water, hou je mineralen goed op peil in je lichaam, let op je houding, doe stretch- of spier verstevigende oefeningen en neem regelmatig een massage om je stress en spierspanningen te verminderen, beenlengteverschil en/of scheefstand in de heup op te lossen en om ook eens goed aan jezelf te denken. Een massage is geen luxe, maar een noodzaak voor een goede gezondheid.

Bestel jouw mineralen en supplementen aan 10% korting

Jouw mineralen en supplementen van de hoogste kwaliteit kan je gemakkelijk bestellen aan 10% korting door hier te klikken en adviescode “X0033616” te gebruiken.

Terug naar overzicht