Het belang van een goede sportmasseur op locatie voor een sporter of sportclub

Als sportclub of sporter mag je het belang van een eigen goede sportmasseur op locatie zeker niet onderschatten. Je wilt optimaal kunnen presteren zonder stijfheid in de spieren en de verzuring na een grote ontspanning ben je liefst zo snel mogelijk kwijt. Een eigen sportmasseur kan je hier het beste bij helpen.

De sportmasseur leert de sporter of sportclub kennen waardoor hij de beste behandelingen voor jou als individu kan geven. En natuurlijk is het heel fijn om verzuring zo snel mogelijk uit de spieren te krijgen na een sportwedstrijd of een grote inspanning, maar ook tijdens een wedstrijd of vlak voor een wedstrijd is het enorme meerwaarde om de juiste spiergroepen op te warmen en te activeren voor de inspanning. Hierdoor verhoog jij je prestaties aanzienlijk, een meerwaarde dus voor jou als individu en voor heel de sportclub. Orthomanipulatie therapie, Chinese Dry Needling en cupping bieden ook een enorme meerwaarde voor jou als sporter. Ook dit combineren wij met behandelingen op maat voor jou als sporter. Samen met jouw sportmasseur werk je naar jouw vooropgesteld doel.

Wat maakt een goede sportmasseur?

Een goede sportmasseur moet stevig kunnen masseren denken we allemaal, en ja dat klopt. Maar naast het stevig kunnen masseren is het heel belangrijk om de spiergroepen te kennen en te weten waar je masseert. Nog belangrijker is het om te weten waarom je een bepaalde techniek op een bepaalde plaatst toepast. Alles heeft zijn eigen doel voor de spieren en voor het bindweefsel. Ook het bindweefsel mag niet onderschat worden. Stroef bindweefsel zorgt op zijn beurt voor stramme spieren, iets wat we niet willen. Naast soepele spieren, bindweefsel en gewrichten is het ook belangrijk dat alles recht staat zoals de wervels en de bekken. Hier moet zeker op gecontroleerd worden zodat we des beter blessures kunnen voorkomen. Samen met jouw sportmasseur stel je een doel op en kijk je hoe je dit doel gaat halen. Na een goede sportmassage kan het ook zijn dat je specifieke stretch-oefeningen mee krijgt. Het is dan ook van groot belang om deze dagelijks te blijven onderhouden, zo krijgen we het lichaam perfect in balans doordat de spiertonus links en rechts in evenwicht komen. Een goede sportmasseur op locatie heeft kennis, doorzettingsvermogen om het beste te bereiken samen met jou, discipline en commitment door zijn afspraken na te komen zoals hij het heeft gezegd.

Sportmasseur op locatie tijdens individuele wedstrijden

Heb jij als sporter of sportclub een wedstrijd op het programma staan? Zorg dan tijdig voor een goede sportmasseur op locatie, bij jou op de wedstrijd. Belangrijk is dat de sportmasseur een aantal dagen voor de wedstrijd even kennis kan maken met de club, zo leert hij de sportclub en de sporters/leden kennen. Op deze manier is het makkelijker om nog doeltreffender te werken zodat de prestaties nog hoger kunnen zijn. Tennissers, wielrenners, basketters, voetballers, taekwondoka’s … Iedere individuele sport als ook ploegsport heeft baat met een massage op hun locatie op wedstrijd.

Tarieven voor een goede sportmasseur op locatie

De tarieven voor sportmassage door een goede sportmasseur op locatie in Limburg en Vlaams-Brabant zijn:

  • € 99 voor 1u
  • € 144 voor 1u30
  • € 190 voor 2u

Voor een sportmassage voor de volledige club of op een wedstrijd kan je offerte opvragen op contact opnemen op Jeroen@lichaamengeestinbalans.be

Terug naar overzicht
Goede sportmasseur op locatie