Lage rugpijn? Geen probleem! Probeer deze natuurlijke remedies en voel je snel beter

Vaak last hebben van lage rugpijn kan heel frustrerend zijn. Het kan je dagelijkse activiteiten belemmeren. Gelukkig zijn er veel natuurlijke remedies die kunnen helpen bij het verlichten van lage rugpijn. In dit artikel bespreken we de oorzaken van lage rugpijn en de verschillende natuurlijke remedies die je kunt proberen om verlichting te krijgen.

Oorzaken van lage rugpijn

Er zijn tal van oorzaken van lage rugpijn. Sommige van de meest voorkomende oorzaken zijn:

Verkeerde houding

Een verkeerde houding kan leiden tot lage rugpijn. Als je bijvoorbeeld langere tijd achter een bureau zit in een slechte houding, kan dit spanning en pijn in je onderrug veroorzaken.

Verkeerde beweging

Een verkeerde beweging kan ook leiden tot lage rugpijn. Bijvoorbeeld het tillen van zware voorwerpen of het maken van een verkeerde beweging tijdens het sporten kan de rug belasten.

Overgewicht

Overgewicht kan ook bijdragen aan lage rugpijn. Het extra gewicht zet druk op de rug en kan leiden tot pijn en ongemak.

Natuurlijke remedies voor verlichting van lage rugpijn

Stretching oefeningen voor lage rugpijn

Stretching oefeningen zijn een geweldige manier om lage rugpijn te verlichten. Er zijn veel verschillende oefeningen die je kunt proberen om de spanning in je rug te verminderen. Enkele voorbeelden zijn:

Knieën naar de borst

Ga op je rug liggen met je knieën gebogen. Trek je knieën naar je borst en houd ze daar 30 seconden vast. Laat dan je knieën los en ontspan.

Kindhouding

Ga op handen en knieën zitten en laat je billen op je hielen rusten. Strek je armen naar voren en houd deze positie 30 seconden vast.

Yoga houdingen voor lage rugpijn

Yoga kan een geweldige manier zijn om lage rugpijn te verlichten. Er zijn veel verschillende houdingen die je kunt proberen om je rug te versterken en te ontspannen. Enkele voorbeelden zijn:

De neerwaartse hond

Begin op handen en voeten met je handen iets voorbij je schouders. Duw je handen in de grond en til je heupen omhoog. Probeer je hielen op de grond te houden en houd deze positie 30 seconden vast.

De cobra

Ga op je buik liggen met je handen naast je schouders. Duw je handen in de grond en til je borst op. Houd deze positie 30 seconden vast.

Massage therapie voor lage rugpijn

Massage therapie kan helpen bij het verlichten van spierspanning en pijn in de rug. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie en het verminderen van ontstekingen. Er zijn veel verschillende soorten massage die kunnen helpen bij lage rugpijn, waaronder:

Deep tissue massage

Deep tissue massage is een intensere massage die zich richt op de diepere lagen van spieren en bindweefsel. Het kan helpen om knopen en spanning in de spieren los te maken.

Chinese Dry Needling

Chinese dry needling richt zich op specifieke knopen in de spieren die pijn en spanning kunnen veroorzaken. Door deze knopen los te maken kan de spanning worden verlicht.

Warmte- en ijsbehandeling voor lage rugpijn

Warmte- en ijsbehandeling kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en spierspanning in de rug. Warmte kan helpen om de bloedcirculatie te verbeteren en de spieren te ontspannen, terwijl ijs kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en pijn. Enkele manieren om warmte- en ijsbehandeling toe te passen zijn:

Warmtebehandeling

Gebruik een warmwaterkruik, warme handdoek of een warm bad om de spieren in je rug te ontspannen.

Ijsbehandeling

Gebruik een ijszak of een zakje bevroren groenten om de ontsteking en pijn te verminderen. Leg de ijszak op de pijnlijke plek gedurende 20 minuten en herhaal dit meerdere keren per dag.

Kruidenremedies voor verlichting van lage rugpijn

Er zijn veel verschillende kruiden die kunnen helpen bij het verlichten van lage rugpijn. Enkele voorbeelden zijn:

Kurkuma

Kurkuma heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en pijn in de rug.

Gember

Gember heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verlichten van pijn.

Duivelsklauw

Duivelsklauw kan helpen bij het verlichten van spierpijn en spanning in de rug.

Levensstijlveranderingen om lage rugpijn te voorkomen en te beheersen

Oefen regelmatig

Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen bij het versterken van de spieren in je rug en het voorkomen van lage rugpijn.

Let op je houding

Probeer een goede houding te behouden, vooral als je langere tijd achter een bureau zit.

Let op je gewicht

Overgewicht kan bijdragen aan lage rugpijn. Probeer een gezond gewicht te behouden.

Conclusie

Lage rugpijn kan een vervelend probleem zijn dat je dagelijkse activiteiten kan belemmeren. Gelukkig zijn er veel natuurlijke remedies die je kunt proberen om verlichting te krijgen. Van stretching oefeningen en yoga houdingen tot massage therapie en kruidenremedies, er zijn veel verschillende manieren om lage rugpijn te behandelen.

Terug naar overzicht
Lage rugpijn verhelpen met natuurlijke remedies