Infrarood sportmassage voor het herstel van spierletsels en blessures

Infrarood sportmassages helpen bij het herstellen van spierletsels, blessures en dragen bij tot de soepelheid van de spieren.

Wat is infrarood?

Infraroodlicht werkt tot ver onder onze huid. Het bevordert uw bloedsomloop en uw stofwisseling waardoor afvalstoffen vlotter worden verwijderd. Bij spierpijn zullen getroffen spieren zich sneller ontdoen van afvalstoffen en sneller herstellen. Bovendien vermindert het spierkrampen.
Een infrarood sportmassage zorgt voor een snel herstel van uw spieren en vermindert de pijn onmiddellijk.

De helende werking van een infrarood sportmassage

Door zijn helende werking heeft de infrarood sportmassage tal van gunstige effecten op het lichaam:

  • Bevordert de bloedsomloop en stofwisseling
  • Bevordert het herstel van de spieren
  • Doet spierpijn sneller verdwijnen
  • Vermindert spierkrampen
  • Draagt bij tot het herstel van spierletsels en blessures

Infraroodstraling heeft verschillende golven

Er is verschil tussen straling van infrarood met een lange golf, midden golf en korte golf. De lange golf is goed voor een oppervlakte te behandelen zoals de opperhuid en grotere oppervlakten zoals de rug. De midden golf is goed tegen spier- en gewrichtspijnen. Deze golf richt zich meer op de ruggenwervel en alles daar rond. De korte golf wordt geconcentreerd op één plaats gebruikt en is goed om diepere pijnpunten te behandelen.

Infrarood geeft een aangename warmte, het zet de poriën open en zorgt ervoor dat de afvalstoffen door zweten ons lichaam kunnen verlaten. Hierdoor ontgift het lichaam en verhoogt de weerstand. Spanningen en stijfheden in spieren kunnen hierdoor verminderen omdat de opgestapelde afvalstoffen worden uitgezweet.

Stoffen zoals alcohol, nicotine, nikkel, sodium, lood, zink en cadmium worden uit het lichaam verwijderd wat de nieren ontlast. De nieren zijn zeer belangrijk voor het bloed te zuiver en de hoeveel water en zouten in het lichaam te regelen. Slecht werkende nieren kunnen resulteren in ophoping van vocht en een hoge bloeddruk. Af en toe gebruik maken van een infraroodlamp of infraroodcabine is dus zeker geen overbodige luxe.

De bloeddruk in ons lichaam wordt geregeld door onze nieren in samenwerking met andere organen zoals het hart. Infrarood draagt ook bij tot een goede werking van het hart en het bevordert de vetafvoer en calorieverbranding wat een positief effect heeft op onze bloedvaten.

Infrarood bij reuma en huidziekten

Ook is infrarood zeer goed bij reuma, de klachten en pijn die men ervaart bij reumatische aandoeningen verminderen enorm. Een combinatie van de lange golf en de midden golf biedt vermindering deze pijnen. Het is aan te raden de behandeling met infrarood meerdere dagen per week te herhalen.

Zelfs bij een chronische ontstekingsziekte aan de huid, zoals psoriasis, kan verbetering optreden door gebruik te maken van infraroodstraling. Door de straling wordt de doorbloeding verbeterd waardoor nieuwe cellen sneller worden opgebouwd en oude cellen sneller worden afgevoerd. Bij klachten zoals psoriasis zal de huid hierdoor minder gaan schilferen. Maar ook wondjes en zelfs brandwonden zullen zich sneller herstellen hierdoor.

Terug naar overzicht
sportmassage