Horseman of ruiter massage

Bij een horseman massage voor de ruiter gaan we bij de ruiter kijken naar een disbalans in het lichaam. Een ruiter doet vaak alles voor zijn of haar paard, maar de zorg voor de ruiter dient natuurlijk ook van ergens te komen. Bij de horseman massage maken we gebruik van de gevoeligheid van het paard. Een paard is één van de gevoeligste dieren. Een paard merkt snel een disbalans op bij iemand en merkt snel een bepaalde emotionele toestand op bij iemand, hierop reageert het paard. De reactie van uw paard zal hierop gaan reageren op een fysieke en mentale manier. Een paard dat reageert op een ruiter die perfect in balans is zal zich zichzelf ook in balans voelen en aangezien uw paard het meeste van zijn waardevolle tijd met u doorbrengt bent u dan ook de belangrijkste persoon. Als ruiter is het zo dat het berijden van uw paard het beste zal verlopen als uw lichaam in topconditie is met een recht bekken en een goede stevige core. Dit geeft zowel uzelf als uw paard minder kans op blessures. Als ruiter zorgt je eerst zelf voor een goed lichaam zodat uw paard u hierin makkelijk kan volgen, want dat doet hij/zij.

Waarom een horseman massage

Elke ruiter wilt de beste zorg voor zijn/haar paard kunnen geven en heeft hier alles voor over. Maar de zorg voor de ruiter zelf is ook van heel groot belang. Als u geen zorg draagt voor uzelf dan zal de zorg voor het paard ook automatisch van mindere kwaliteit zijn. Dit heeft niets te maken met de voeding dat je geeft of de trainingen, maar alles met welke energie jijzelf uitstraalt. Een paard is een enorm gevoelig dier, vandaar het grote belang dat de ruiter in topconditie is. De horseman massage is dan ook de beste massage voor de ruiter aangezien we zo kunnen zorgen voor een optimale lichaamshouding zonder spanningen en knopen (stagnatie) in de spieren kunnen wegwerken. We combineren hier verschillende massagetechnieken bij zoals de bindweefselmassage, sportmassage, dieptemassage, cupping therapie, Chinese Dry Needling en Chinese Bone Setting. Dit allemaal om het beste van het beste te kunnen bieden met de horseman massage voor de ruiter.

Het paard en de ruiter

Het is heel mooi hoe het paard en de ruiter elkaar kunnen begrijpen. Maar dit is zeker niet altijd het geval. Wat voor paard je ook hebt, het is aan de ruiter om het paard gemotiveerd te krijgen om mee te werken. Natuurlijk dient het paard zelf ook in balans te zijn qua goede voeding, geen pijn, een goed gebit, geen slechtpassend zadel gebruiken. En ten slotte moet de ruiter een goede zithouding hebben en rustig zijn. Een slechte zithouding en zeker problemen rondom de core en een scheefstand van het bekken kunnen tegenstrijdige signalen geven aan het paard. Het paard kan hierdoor verward geraken waardoor loperigheid kan ontstaan. Het volledige lichaam wordt bij de horseman massage voor de ruiter geanalyseerd, op deze manier kunnen we vaststellen waar er in het lichaam een disbalans is. Dit kan een scheefstand van het bekken of de wervels zijn of beenlengteverschil. Verder dienen de spieren ook soepel te zijn zodat de ruiter in alle rust met alle bewegingsvrijheid met het paard kan rijden. Zelfs een vastzittende enkel of pols wordt bij ons opgemerkt en maken wij los. Want paardrijden doe je met heel je lichaam, dus brengen we heel het lichaam in balans met onze horseman massage speciaal voor de ruiter.

Onze top horseman massage

Deze top massage, onze horseman massage voor de ruiter, kan je boeken boeken bij jou thuis, op de manege of bij ons in de praktijk te Meeuwen.

De tarieven voor de horseman massage zijn:

€ 77 voor 1u l Aan huis is het € 99.
€ 113 voor 1u30 l Aan huist is het € 144.

Terug naar overzicht
horseman massage voor de ruiter