Wat is cupping therapie en cups massage behandelingen

Cupping therapie en cups massage behandelingen is het werken met potjes die vacuüm zuigen. Er wordt zowel met pvc cups gewerkt als met glazen cups. Doordat de cupping massage zorgt voor een vacuüm op de plek waar ze gezet worden zal er extra bloed aangetrokken worden naar die plek, bindweefsel zal losser komen en er zal een detox plaatsvinden doordat afvalstoffen een uitweg vinden naar buiten doorheen de poriën. Cupping therapie stamt af van de eeuwenoude Chinese geneeskunde. Op de dag van vandaag wordt cupping therapie nog altijd toegepast om bepaalde klachten zoals hoofdpijn, spierpijn en een beperkte mobiliteit weg te krijgen. Je regelmatig laten behandelen met cups houdt je bindweefsel dan ook soepel waardoor er minder spierpijn is en er een betere mobiliteit ontstaat. Klachten als spier- en hoofdpijn nemen vervolgens ook af.

Boek nu

Waar is cupping therapie goed voor

Cupping therapie en cups massage is om te beginnen heel goed om het bindweefsel los te maken en meer soepelheid in de spieren te creëren. Denk maar aan krampen in de kuitspier. Met de cups zullen we vanaf de onderrug tot aan de kuiten alles losmaken zodat de krampen in de kuiten wegblijven. Ook bij hoofdpijn, tenniselleboog, artrose, artritis, sportblessures zorgt cupping voor een enorme vermindering van de klachten. Persoonlijk ken ik ook een man van Zuid-Italië, die al bijna heel zijn leven in België woont, die heel veel baat had met het maandelijks Cuppen. Zelf gebruikte hij elke maand cups op de rug van zijn vader om er zo voor te zorgen dat de rugpijn weg blijf, en de rugpijn bleef ook daadwerkelijk weg. Verder heeft het altijd een meerwaarde om andere technieken te combineren met cupping zoals het corrigeren van bekken, wervels en/of gewrichten. Dit kan zowel dynamisch als statisch gebeuren, afhankelijk van de wensen van de klant natuurlijk. Heb jij specifieke klachten en wil je weten of cupping therapie verlichting kan bieden? Vraag het hier.

Welke soorten cups massage behandelingen zijn er

De verschillende soorten cups en cupping massage behandelingen die we kunnen onderscheiden zijn:

  • Glazen cups of fire cupping wordt gebruikt om het lichaam te cupping en zijn een veelgebruikte methode om te “dry cuppen”. Deze methode vinden we hoofdzakelijk terug als de Chinese insteek van cupping.
  • PVC cups zijn de meestgebruikte cups voor cupping behandelingen. Deze cups kunnen gebruikt worden voor zowel dry als wet cuppen. Wet cupping staat ook beter bekend onder de naam Hijama. Wet cupping is één van de beste methoden voor spierknopen of myogelose weg te krijgen. Afvalstoffen verlaten gemakkelijk het lichaam en ontstekingsreacties in het lichaam nemen uiteindelijk af met wet cupping. De Qi-doorstroming (levensenergie) wordt geoptimaliseerd en stagnatie lost op. Verder is er ook nog transformational cupping, deze vorm van cupping Transformeert als het ware het lichaam en de geest meer  naar een positieve zijde. Verkleving worden met transformational cupping losgetrokken en er ontstaat terug meer ruimte voor zuurstofrijk bloed en energie.
  • Siliconen cups worden gebruikt voor facial cupping. Facial cupping stimuleert de doorbloeding in het gelaat. Hierdoor trekken oneffenheden in het gelaat weg en ziet het gelaat er vitaler uit.

Wat zijn de prijzen voor een cupping behandeling

De prijzen voor de cupping massages zijn:

  • € 41 voor 30 min.
  • € 77 voor € 60 min.
  • € 113 voor 90 min.

Voor een cupping massage aan huis gelden volgende tarieven:

  • € 99 voor € 60 min.
  • € 144 voor 90 min.

Terug naar overzicht
Cupping therapie en cups massage