Cupping massage aan huis regio Limburg

Een cupping massage regio Limburg? Massagetherapeut Jeroen geeft een cupping massage aan huis in regio Limburg, Vlaams-Brabant of in onze praktijkruimte te Meeuwen.

Cupping is een eeuwenoude Chinese behandelingsmethode waarbij verhitte glazen kopjes omgekeerd op de huid worden geplaatst. Hierdoor wordt er in het kopje een vacuüm gecreëerd en wordt de huid naar boven gezogen. Deze zuigende kracht zorgt ervoor dat de haarvaten onder de huid breden worden en soms zelf openbreken. Jouw lichaam gaat deze plek behandelen als een kleine blessure en gaat extra bloed sturen naar deze plek. Dit stimuleert, volgend de traditionele Chinese geneeskunde, het natuurlijk genezingsproces. En dit is best wel logisch. Zuurstofrijk bloed, glucose, mineralen en hormonen gaan sneller naar het behandeld gebied waardoor sneller herstel mogelijk is. Afvalstoffen worden, door de stimulatie van het lymfestelsel, ook sneller afgevoerd. Ook bindweefsel en spieren worden soepeler en zorgt voor minder pijn in de spieren en gewrichten.

Waarom een cupping massage aan huis regio Limburg?

Cupping massage voor chronische pijn

Cupping massages wordt meestal toegepast bij mensen met chronische rugpijn, nekpijn, schouderspijk of pijn aan het kniegewricht. De kopjes maken de bindweefsellaag om de spieren en gewrichten los en ook de diepere liggende spierlagen worden terug soepel gemaakt. Mensen met migraine kunnen ook baat hebben met een cupping massage aan huis. Cupping helpt ook met het ontzuren van de spieren. Mensen met intense spierpijnen hebben vaak verzuurde spieren. Dit is het gevolg van verkeerde voeding, te weinig water drinken, te veel stres of te zware (sport)inspanningen.

Cupping massage voor en na een wedstrijd

Cupping massage kan atleten helpen hun lichaam te verbeteren voor een wedstrijd of kan helpen met spierherstel na een wedstrijd. Voor een wedstrijd ligt de focus op het opwarmen van de spieren. Na een wedstrijd ligt de focus op het verminderen van spierverklevingen en -verkrampingen. Olympisch zwemkampioen Michael Phelps is één van de vele atleten die cupping regelmatig toepast voor de vele voordelen hiervan.

Cupping bindweefselmassage tegen cellulitis

Cellulitis ontstaat doordat het aantal vetcellen in het onderhuidse bindweefsel toeneemt. Hierdoor verslechtert de bloedcirculatie en kunnen vet, vocht en afvalstoffen minder goed afgevoerde worden. Het bindweefsel wordt harden en gaat onregelmatigheden vertonen in de vorm van bobbeltjes en putjes, de zogenaamd sinaasappelhuid.

Een stevige cupping bindweefsel massage verbetert de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen en vermindert cellulitis. Meestal zijn er meerdere behandelingen nodig voor een zichtbaar gladdere huid. Een cupping massage aan huis In combinatie met voldoende water drinken, veel groenten en fruit eten en voldoende lichaamsbeweging is deze massage een effectief middel tegen cellulitis.

Jouw cupping massage behandeling in Limburg

Bij ‘Lichaam en geest in balans‘ verloopt de cupping massage aan huis regio Limburg of in onze praktijkruimte te Meeuwen als volgt:

 • Er wordt gekeken waar het probleem zich bevindt, zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je migraine aanvallen hebt omdat het gebied rondom jouw nek en schouders vol spierknopen zit.
 • De pijnlijke spieren worden vervolgens goed los gekneed en opgewarmd met massage olie.
 • Hierna worden de glazen kopjes omgekeerd op de huid gezet, ze worden op triggerpoints geplaatst. Dit zijn plaatsen waar de spiervezels verkeerd zitten. De cups stretchen de spiervezels uit waardoor de spier zich terug ontspant.
 • De kopjes blijven 10 - 20 minuten zitten op de te behandelende zone. In sommige gevallen wordt er ook gemasseerd met de cups, bijvoorbeeld bij cellulitis op de benen.
 • Tot slot worden de cups van de huid getrokken.
 • Houd er altijd rekening mee dat de huid verkleurd op de plaatsen waar de cups zaten. Dit kan gaan van lichtroze tot donkerpaars. Deze plekken worden de cup kisses genoemd! Gemiddeld duurt het 3 - 7 dagen voordat deze plekken weg zijn.
 • De dag na een cupping behandeling voelen de meeste mensen zich energieker en mobieler

Wanneer wordt cupping massage afgeraden?

Cupping is zeker niet gevaarlijk, maar toch vragen bepaalde situaties meer aandacht of wordt een cupping behandeling afgeraden. Denk hierbij aan:

 • Diabetici
 • Mensen die bloedverdunners nemen
 • Mensen met open wonden en infecties
 • Koorts
 • Zwangere vrouwen

Neem zeker even contact op met jouw therapeut om te weten of cupping een goed idee is voor jou.

Praktische zaken en tarieven

Wij bieden een cupping massages aan huis aan in Limburg, Vlaams-Brabant of in onze praktijkruimte te Meeuwen. Alles wordt voor jou voorzien zoals een massagetafel, cups, olie, ontspannende muziek en een professionele cupping behandeling.

De tarieven voor jouw cupping massage aan huis is altijd zonder verplaatsingskosten:

 • Vanaf 30min. voor € 41 (Enkel in de praktijkruimte te Meeuwen)
 •  Vanaf 60 min. voor € 99 (Te Limburg of Vlaams-Brabant)
Terug naar overzicht
cupping massage aan huis limburg