Orthomanipulatie therapie

Corrigeren, stretchen en masseren

Massages / Therapie en relaxatie

Uw orthomanipulatie therapie

Voor orthomanipulatie therapie kiezen is een slimme keuze bij verschillende klachten. Scheefstand van de bekken of wervels, een bolle rug, last van gewrichten of reumatische klachten, rugpijn, nekpijn of pijn aan bepaalde spieren. Orthomanipulatie therapie biedt u een oplossing door te corrigeren, stretchen en te masseren. 

Massagetherapeut Jeroen

Professionele massages van hoogstaande kwaliteit

Alles voor uw comfort tijdens de orthomanipulatie massage

Uw orthomanipulatie therapie

Therapeutische lichaamsmassage

€65

Rugmassage

€35

LOREM IPSUM

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Nesciunt ad adipisci amet nam delectus, eveniet nemo.

LOREM IPSUM

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Mollitia nesciunt deserunt earum quidem omnis.

LOREM IPSUM

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Laboriosam earum perferendis quidem asperiores neque.

LOREM IPSUM

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore ea, eos, atque labore odit reiciendis sunt.

Meer informatie over reumatische klachten en magnesium

Reuma is een verzamelnaam voor verschillende ziekten aan het bewegingsapparaat. Het gaat specifiek om aandoeningen aan de spieren, gewrichten, pezen, slijmbeurzen en het bot. Omdat het bij reuma om zoveel verschillende aandoeningen gaat, focussen we ons op meest voorkomende zoals artritis en artrose, osteoporose en de weken delen reuma’s.

De soorten reuma

 • Artritis 
  Artritis is een ontstekingsreactie van het gewricht. In onze gewrichten zit gewrichtsvocht wat ervoor zorgt dat botten en gewrichten soepel kunnen bewegen. Bij een ontsteking ontstaat extra vocht in het gewricht wat een goed functioneren belemmert. Artritis wordt vaak opgemerkt door stijfheid in de gewrichten wat resulteert in een functiebeperking. Ook pijn, zwelling, warmte en roodheid kunnen duiden op een ontsteking van de gewrichten.
 • Artrose
  Artrose is een aandoening van de gewrichten waarbij de kwaliteit van de gewrichten sterk achteruit gaat. Kraakbeen droogt uit waardoor de kraakbeenlaag dunner wordt. Een stukje kraakbeen kan ook loskomen en voor blokkades zorgen. Door het dunner wordende kraakbeen komen de beenderen dichter bij elkaar waardoor er minder bewegingsvrijheid is. Artrose wordt vaak opgemerkt door bewegingsbeperkingen en pijn.
 • Weke-delen reuma
  Bij weke-delen reuma ligt de oorsprong buiten de gewrichten. Dit kan gaan om pezen, peesaanhechtingen, slijmbeurzen, spieren en gewrichtsbanden. Door een herhaaldelijke overbelasting van spieren of pezen zal het lichaam een ontstekingsreactie geven. 
 • Osteoporose
  Osteoporose is botontkalking. Er ontstaat een snellere afbraak van het bot dan dat het wordt aangemaakt. De botten worden hierdoor broos en er ontstaat een verhoogde kans op breuken. Osteoporose wordt meestal opgemerkt na breuken van de heup, pols, bekken of bij aanhoudende rugpijn waarbij er ook een afname van lichaamslengte optreedt en een gebogen houding ontstaat door wervelverzakking.
botaanmaak

01

Aanmaak van bot stimuleren bij osteoporose

Bij Osteoporose is het belangrijk om voldoende calcium en vitamine D te hebben om bot-aanmaak te stimuleren. Meestal wordt genoeg calcium uit de voeding gehaald, maar magnesium is nodig om calcium tot in de botten te krijgen. Bij een tekort aan magnesium wordt er niet voldoende calcium opgenomen in de botten waardoor er botontkalking ontstaat.

Bij ontstekingen heeft men ook baat aan magnesium. Magnesium bestrijdt en voorkomt ontstekingsreacties van het lichaam.

magnesium

Magnesium bij reumatische klachten

Ook voor ons kraakbeen is magnesium belangrijk aangezien magnesium zorgt voor de aanmaak van collageen. Doordat de kraakbeenlaag dunner wordt komen de beenderen dichter bij elkaar en ontstaat er een bewegingsbeperking. Belangrijk is om voldoende magnesium op te nemen in het lichaam om bepaalde klachten te voorkomen. Draag zorg voor de spieren en gewrichten en overbelast deze niet.

Infrarood

Infrarood bij reumatische klachten

Infrarood geeft een aangename warmte, maar is ook zeer goed bij verschillende reumatische klachten. De klachten en pijn die men ervaart bij reumatische aandoeningen verminderen enorm. Een combinatie van de lange golf en de midden golf biedt vermindering deze pijnen. Het is aan te raden de behandeling met infrarood meerdere dagen per week te herhalen.

Lees meer over infrarood

Herstellen van weke-delen reuma

Draag zorg voor de spieren en gewrichten en overbelast deze niet. Bij weke-delen reuma is rust heel belangrijk, maar vergeet ook het belang van stretchen niet. Stretchen komt uitgebreid aanbod in de orthomanipulatie therapie. Ook door het toepassen van speciale massagetechnieken kan er terug meer bewegingsvrijheid ontstaan in een gewricht waardoor de pijnklachten verminderen.

Lichaam en geest in balans

Massages
Bedrijfsmassages
Cadeaubonnen
Herbron jezelf dag

Massages voor iedereen

Een massage brengt uw lichaam en geest terug volledig in balans. Het zorgt voor minder stress, een betere lichaamshouding en minder pijnen.

Kies een massage zoals u het wenst of neem deel aan de "herbron jezelf dag". Een dag speciaal voor uw lichaam en geest. Een dag om te herbronnen.

Contact