Rood licht therapie

Rood licht therapie is een zeer goede keuze als u last heeft van gewrichtspijnen of ontstekingen. Deze therapie biedt veel voordelen en u kan ze combineren met een massage indien gewenst. Ook kan u een toestel huren voor thuisgebruik.

  • Vermindert gewrichtspijn en ontstekingen
  • Verbetert de gezondheid en geeft energie
  • Vermindert veroudering van de huid en littekens

Afspraak maken?

Maak een afspraak voor rood licht therapie

  • In onze praktijk te Oudsbergen (Meeuwen)
Maak uw afspraak online

Wat is rood licht therapie?

Een andere benaming voor lichttherapie is fotobiomodulatie. Door deze vorm van therapie wordt het zelf-herstellend vermogen van de menselijke cellen bevordert. Het licht komt, door een specifieke golflengte, binnen in de cellen waardoor de mitochondria geactiveerd worden. De mitochondria kunnen gezien worden als de energieleveranciers van de cellen. Door de mitochondria te activeren treedt er een verandering op op cellulair niveau wat op zijn beurt leidt tot een verbetering van de gezondheid.

Rood licht therapie

Vermindert ontstekingen en gewrichtspijn

Verbetert de gezondheid

Geeft energie

Rood licht therapie

Wat doet rood licht therapie?

Rood licht therapie is een niet-invasieve behandeling en een natuurlijk behandeling waarbij geen neveneffecten zijn. Door een lichttherapie toestel te gebruiken worden de cellen gevoed d.m.v. rood licht. Zo een toestel levert direct rood licht en een kortegolf-infrarood aan de cellen. Door speciale lenzen wordt dit licht extra versterkt waardoor men een grote hoeveel aan energie bekomt. Het licht van deze leds, wat rond de 650nm en 850nm ligt, veroorzaakt foto-biomedische reacties in de cellen. Door deze reactie wordt de energieproductie in de mitochondria gestimuleerd.

De voordelen van rood licht therapie

Er is, door gebruik van rood licht therapie, een sterke vermindering van ontstekingsreacties en oxidatieve stress. Er wordt ook cellulaire energie geproduceerd waardoor moe en beschadigd spierweefsel zich sneller herstelt. Ook is het zeer goed voor de huid doordat het zorgt voor een productie van collageen, hierdoor verkrijgt de huid terug zijn elasticiteit. Deze vorm van therapie is volkomen veilig, er zijn geen schadelijke bijwerkingen en ook is er geen UV-straling.

Lichttherapie vermindert oxidatieve stress en verhoogt de productie van adenosinetrifosfaat. Adenosinetrifosfaat is een stof wat al de levende wezens nodig hebben om bruikbare energie voor het lichaam te maken. Er vindt een verhoring van de cellulaire stofwisseling plaats waardoor het herstellend vermogen wordt gestimuleerd. We krijgen dus meer energie en een betere gezondheid door gebruik van licht therapie.

Mensen met last van gewrichtspijnen hebben enorm veel baat met licht therapie. Ontstekingen verminderen, cellen verbeteren en de doorbloeding wordt gestimuleerd wat resulteert in een snellere genezing.

Hiernaast geeft rood licht therapie ook enorme andere voordelen zoals het stimuleren van de collageen productie waardoor de huid terug elastischer wordt, hierdoor verbetert de textuur en de kleur van huid, tekens van veroudering verminderen en wonden en littekens herstellen sneller. Ook spierweefsel zal sneller herstellen door het gebruik van lichttherapie

Rood licht therapie

Rood licht therapie op uw maat

U kan enkel terecht in onze praktijkruimte te Oudsbergen (Meeuwen) regio Kinrooi voor deze behandelingen. U kan uw behandeling combineren met een massage of u kan een toestel huren voor thuisgebruik.  Opvolging is altijd voorzien.

Rood licht therapie

Behandeling rood licht therapie

Kies uw behandeling van 1u of 1u30. U heeft bij de behandeling van 1u één rood licht therapie sessie van 20 minuten. U heeft bij de behadeling van 1u30 twee rood licht therapie sessies (voor een 2de locatie op het lichaam)

Bekijk onze formules
Rood licht therapie

Rood licht therapie lamp huren

Huur uw toestel hier voor thuisgebruik. U gebruikt het toestel maximaal 30 min./dag. Als u het toestel langer gebruikt zal het effect minder zijn, langer is dus niet altijd goed.

Bekijk onze prijzen

Onze formules voor eenrood licht therapie behandeling

In onze praktijkruimte wordt elke behandeling gecombineerd met een massage.
Op deze manier heeft u een totale behandeling en bent u sneller klachtenvrij.

1

Pijn in de onderrug, verklevingen, slechte nachtrust, depressie of stress

Beste resultaat na 6-8 sessies


1 sessie duurt 30 – 40 minuten


1 sessie: € 45


Volledige reeks: € 270

Maak een afspraak
2

Stramme spieren, overbelasting, ontstekingen, gewrichtspijn of reuma

Beste resultaat na 8-10 sessies


1 sessie duurt 30 – 40 minuten


1 sessie: € 45


Volledige reeks: € 360

Maak een afspraak

Een rood licht therapie toestel huren

Is de afstand voor u te ver of wilt u enkel gebruik maken van het toestel zonder massage, dan kan u dit toestel altijd huren.

Bestrijd uw pijn en heb onmiddelijk effect. De leveringskosten zijn inbegrepen in de prijs.

€ 49

7 dagen huren

Toestel reserveren
€ 89

14 dagen huren

Toestel reserveren